CURUFC leverte femte strake Varsity-nederlag mot hensynsløse Oxford

Hvilken Film Å Se?

Vi tapte. En gang til.

På en gripende ettermiddag på Twickenham, der dødsfallene til alle 55 blues som mistet livet i første verdenskrig ble minnet med en passende lesning og et minutts stillhet rundt bakken, var det en følelse av historie som ikke ofte var til stede på Varsity -nivå inventar.

En betimelig påminnelse om at mange ting er viktigere enn sport bortsett fra, opptoget som fulgte festet kampens plass i historiebøkene ytterligere.

ikke navngitt (2)

Etter at Cambridge U21s falt til et 36-12-nederlag i hendene på sine Oxford-rivaler tidligere på ettermiddagen, var det håp om at seniorlaget skulle gjøre et bedre regnskap for seg selv.

Likevel, bare over 10 minutter, etter litt tidlig press fra begge sider, fant ballen veien til Oxfords Sam Egerton etter et brudd nær halvveislinjen. Et eksplosivt og vanvittig løp forlot Egerton unna motstanderne, og han åpnet scoring for de mørkeblå i et trekk som ga de lyseblå en tidlig påminnelse om den vanskelige oppgaven de sto overfor.

George Cullen konverterte til 7-0 og startet det som var en utmerket Varsity-debut fra Oxford-flyhalvdelen.

Det tok bare fem minutter før Cambridge svarte, da den mektige Don Stevens konverterte en straffe fra Oxfords 22m-linje.

Bare minutter senere befant Cambridge seg lenger bak. Etter å ha slapp inn et skuffende straffespark i en farlig posisjon, lot de Cullen konvertere og tok stillingen til 10-3.

Cambridge kom til sin rett for en kort periode, og Light Blues kaptein Harry Peck drev laget sitt videre med en rekke sterke løp, og satte press på et Oxford-forsvar som var vanskelig å trenge gjennom.

ikke navngitt

Stevens omsatte nok en straffe for Cambridge senere i omgangen, men med bare to minutter igjen kom de lyseblå under intenst press fra Oxford. Ballen tok seg til slutt til Alexander MacDonald som scoret et avgjørende forsøk før Cullen nok en gang omsatte med omgangens siste spark. Lagene gikk inn til pause med stillingen 17-6 i Oxfords favør, med bare én side som så ut til å få noe til å skje.

Cambridges ettermiddag gikk fra vondt til verre tidlig i andre omgang da deres avgjørende spiller og eneste poengscorer, flyhalvparten Stevens, ble båret av med det som fryktes kan være skade på knebåndet. Innsidesenter, Fraser Gillies, flyttet inn i Stevens posisjon i en avgjørende omstilling som ikke så ut til å hjelpe siden ettersom andre omgang bar på.

Tom Reeson-Price sørget for 22-6 med et flott individuelt forsøk, og unngikk to Cambridge-taklinger for å score, mens Cullen ikke klarte å konvertere. Så mindre enn fem minutter senere, i en omgang av spillet som resulterte i at Cambridges George Smith ble tatt av med hjernerystelse, drev Oxfords fremre linje Cambridge tilbake med stor styrke, slik at en Ian Williams forsøkte å kombinere med en annen Cullen-konvertering for å utvide Oxfords ledelse til 29 poeng mot seks.

Med 20 minutter igjen av kampen slet Cambridge med å komme seg ut av egen banehalvdel, og begynte å jage kampen videre i et forsøk på å redde litt stolthet fra det nært forestående nederlaget.

De begynte å presse Dark Blues hardt og kan ha hatt mer flaks fra en fantastisk utbryterbytte fra høyre til venstre hvis ikke Oxfords Henry Hughes hadde falt Toby May med taklingen av kampen.

Twickenham-artikkelbunntekst

Noe utmerket press fulgte inne i Oxford 22, men på samme måte som i første omgang klarte ikke Cambridge å få det til å telle. En solid Oxford-rygglinje viste seg å være ugjennomtrengelig.

Kanskje uunngåelig utnyttet Oxford Cambridges sene push, da et andre unnvikende løp fra Egerton tillot ham å laste ned til Cullen som forsvarte seg veldig godt for å sikre ytterligere fem poeng. Han konverterte deretter til 36-6.

Ruten ble fullført da Gus Jones hadde lite arbeid å gjøre etter et fantastisk trekk fra Oxford-laget. Spillet byttet raskt fra høyre til venstre etter utvidet press inne i Cambridge-halvdelen, og Jones scoret kampens siste forsøk før en siste omstilling fra Cullen gjorde 43-6.

Oxford feirer en viktig seier

Cambridge viste seg tapper i nederlaget, med harde taklinger helt til slutten. Til syvende og sist var det en kamp der de rett og slett ikke kunne konkurrere mot en enormt overlegen side.

43-6-nedrivningen av et hensynsløst Oxford-lag gjør det til fem strake Varsity-seire for Dark Blues, og overlater Cambridge til deres tyngste nederlag noensinne i konkurransen.