Football Cuppers Siste 16-runde – Del 1/2

Hvilken Film Å Se?

Sist helg kom Cuppers-fotballen tilbake med 8 høgskoler som ble med de 8 vinnerne av første runde for å produsere 46 mål i noen spennende møter. Vi tar et tilbakeblikk på handlingen der tre kamper ble avgjort med bare ett mål og tre kamper ble avgjort av de fryktede straffesparkene.

Downing 1:4 Darwin (0:2 HT)

Downing: Matthews, Brodie, Armstrong, O'Connell, Rumun, Churcher, Coombes, Lawrence, Lukasik, Burley, Ingham Subs: Fitton, Beattie

Målscorere: O'Connell

Darwin: Griffith, Dickinson, Hope, Bennett, Worrall, Haigh, Bastos, Wolstenhulme, Gray. Våkn opp, Freudenreich

Målscorere: Hope x4

Et erfarent Darwin-lag kontrollerte kampen fra start til slutt, og utnyttet to dødballer for å ta kampen bort fra Downing. Downing manglet mann-fjellet Joe Moorcroft-Moran som midtstopper, og dette betydde at deres vanlige taktikk med å stille 10 mann opp på kanten av boksen og bruke 90 minutter på å fjerne kryss ble undersøkt. De var spesielt mottakelige for baller i boksen da Darwin pepret Downing-målet med delapske kast fra Blues-forsvareren Wolstenhulme, som overmannet det ungdommelige Downing-laget og lot Chris Hope boltre seg med alle fire målene. Til tross for sent press fra Downing som resulterte i et mål, stengte det taktisk imponerende Darwin-laget kampen komfortabelt for å ta plass i neste runde hjemme mot Pembroke.

Darwin Downing

Darwin bruker noen Pulis-aktige taktikker ... og med ødeleggende effekt!

Kristus ’S 4:4 Churchill AET (Churchill vinne 3-1 på straffer) (2:2 FT, 0:0 HT)

Christ’s: Deng, Brown, Blake, Cracknell, Diamante, Reeds, May, Baldock, Hooten, Armstrong, Baron Subs: Duffy, Faure, Hovington

Målscorere: Armstrong, May, Baron, Cracknell

Churchill: Smyth, Waller, Cammack, Evans, Duherich, Holt, Athwal, Berridge-Dunn, Seete, Weller Subs: Weaving, Tan

Målscorere: Rolph x2, Cammack, Weller

Første omgang startet med at Churchill ønsket å bygge videre på sitt ubeseirede løp denne sesongen mot et Kristi lag som ennå ikke har vunnet en kamp. Men med noen nøkkelspillere som kom tilbake for Christ's og tillegget av Blues Captain på midtbanen, så de annerledes ut enn laget som Churchill komfortabelt slo 4-1 tidligere i sesongen. I de innledende byttene var spillet skrammelt med spill fast på midtbanen. Christ hadde noen lovende trekk, stort sett på høyre side, og utnyttet noe svakt spill fra Churchills venstreback. Churchill vokste inn i omgangen og så ut til å sette sammen et par sjanser, mens Seete gikk nære etter en velsmakende utveksling med Rolph rundt boksen. Det skulle imidlertid ikke bli mål i en ganske trist første omgang.

Andre omgang begynte forferdelig for Churchill med litt slakk forsvar som tillot Christs målmann Ian Armstrong bak å score med en målrettet avslutning over Smyth. Mindre enn 5 minutter senere doblet Christ’s ledelsen da skoleguttforsvaret tillot et langt målspark å bli sparket videre rett gjennom forsvaret da James May dukket opp og strøk ballen i nettet med en herlig chip. Dette ansporet Churchill til livet som begynte å utnytte noen skrøpeligheter i Kristi forsvar. Anført av deres ranke nummer 11 Rolph, som snudde Kristi forsvar innvendig og utvendig ved flere anledninger, skapte de noen store sjanser for Churchill som ble sløst bort med en kombinasjon av grusom avslutning og egensindige sluttballer. Med 6 minutter igjen var stillingen fortsatt 2-0 til Christ’s da Duherich mottok ballen i fremskutt posisjon nede på høyresiden for Churchill. En rask pil rundt den plagede Christs' venstreback og et anstendig innlegg tillot Rolph å vippe målet over målvakten og i nettet. Churchill stablet frem på jakt etter en utligning, og med to minutter igjen ble det gitt et frispark på halvveis for Churchill. Den klassiske taktikken med å klumpe ballen inn i feltet viste seg å være fruktbar for Churchill da Cammack headet hjem fra Wallers frispark. Full tid kom med poengnivået på 2 stykker.

Begge lag startet ekstraomgangene med to sider som trodde de hadde kvaliteten til å vinne kampen, men som likevel hadde glemt at kondisjonsnivået til en gjennomsnittlig collegespiller ville få Luke Shaw til å se ut som Mo Farah. Etter omtrent 10 minutter falt en av mange dårlige klareringer fra Churchills venstreback rett til Kristi kaptein Baron som satte inn. Churchill fant en ekstraordinær ånd til å slå tilbake raskt, men utlignet da Rolph kontrollerte et Duherich-kryss for å avslutte smart i boksen. Med spillere som sliter med krampe over hele banen, ble det ytterligere to mål i andre halvdel av ekstraomgangen ettersom kampen gikk til straffe. Presset fra en straffesparkkonkurranse i verdens nest eldste cupkonkurranse viste seg å være for mye for 3 av de 4 Christ's-takerne da Churchill slo inn de tre første straffene sine og tok kampen 3-1. De går videre til å møte Trinity hall borte i kvartfinalen.

Jesus 1:0 Sidney Sussex AET (0:0 FT, 0:0 HT)

Sidney Sussex: Hirsch, Deeley, Makings, Bradly, Cole, Teale Ryda, Grayling, Mahon, Davies, Hugill Subs: Sammons, Ezra, Fotherby

Jesus: Eburne, Peterson, Crawford, Thorley, Robinson, Emerton, Mullertz, O'Loughlin, Ashmead, Anderson, Purcell Subs: Koroye, Meier, Kitching

Målscorere: Koroye

Oppgjøret mellom 4. divisjon Sidney Sussex og Cuppers-innehaverne Jesus produserte nesten rundens sjokk med en veldig tøff affære foran et stort publikum. Selv om Sidney var underdog, jobbet han utrettelig, og satte Jesus under press til tross for at hjemmelaget hadde fordel av store perioder med besittelse. De regjerende Cuppers-mesterne så kule og samlet ut, mest på grunn av den enorme tilstedeværelsen til Jack Thorley, Jesu nye doktorgradsstudent og tidligere England U-18 Center Back. Jesus begynte å la presset deres fortelle, og 3 utmerkede redninger sent på fra Sidney-keeper Hirsch var nødvendig for å sikre at kampen gikk i ekstraomgang etter å ha endt målløs. Forlengelsen viste seg å være ekstremt tøff for begge lag med spillere fra begge sider som bukket under for krampe. Det ble overlatt til Jesu plakatgutt Mark Koroye, etter å ha blitt benket i første omgang, å utnytte. Med sine relativt friske ben slynget han ballen gjennom noen slitne Sidney-utfordringer før han egoistisk ignorerte den firkantede ballen til en åpen mann og skrapte ballen forbi den fremadstormende Sidney-keeperen med ca. 10 minutter igjen. En sliten utfordring fra en Sidney-forsvarer betydde at han fikk sitt andre gule i de døende minuttene, da Jesus-målet forble uproblematisk helt til sluttsignalet. Sidney må holde seg med stolthet, og skyve Jesus helt til kanten, til tross for at han er borte fra hjemmet og er i undertall av fansen. En annen dag kunne det ha vært en annen historie, men jesuanerne går videre, og ser etter å nå Cuppers-finalen for tredje året på rad med hjemmekamp mot Robinson i kvartfinalen.

mark koroye

Mark elsker mål.

Pembroke 6:5 Trinity (3:2 HT)

Pembroke: Weber, Bittlestone, Reland, Hudson, Mellor, Harries, Carroll, Ogier, Oldfield, Nielsen, Pistoja Subs: McMullen, Berenson-Barros, Waghorn

Målscorere: Harries, Ogier, Pistoja, Nielsen (2), Carroll (p)

Trinity: Kakoutas, Dungay, Kehle, Alberman, Lehmann, Park, Nagy, Brocksom, Steve, Bowlby, Apel Subs: Kershaw

Målscorere: Flott (3), Bowlby, Apel

Akkurat som en tidlig utgave av Windows 95, krevde denne toppen av (Tompkins) tabellkollisjonen 11 omstarter på 90 minutter. Spillet inneholdt så mye dramatikk at det kreves en viss grad av korthet for å unngå at denne rapporten strekker seg til for lange.

Avspark, mål, corner, mål, mål, mål, frispark, mål, pause. Mål, mål, mål, worldie, mål, pk, mål.

Kampen endte med feiring og tårer og to flere mål enn i hele Emile Heskeys karriere.

Kampen vil bli husket for en flott prestasjon fra Pembrokes JC, et fantastisk hattrick fra Robi Nagy, og for Jonathan Dungay som bekreftet sin status som den minst populære fyren i Trinity.

Pembroke marsjerer videre for å forhåpentligvis produsere nok en målfest borte mot Darwin i kvartfinalen.

Corpus Christi 2:2 AET Trinity Hall (Trinity Hall vinner 6-5 på straffer) (2:2 FT, 2:1 HT)

Corpus Christi: Kazzizi, Mainzer, Sarfas, Cho, Patten, Crawford, Ellwood, Congdon, Kang, Mackenzie, Worsfold

Målscorere: Mackenzie, Worsfold

Trinity Hall: Bowen, Eto, Engle, Hands, Myers, Li, Willett, Evans, Burton, Jones, Price Subs: Fellows, Daramola

Målscorere: Engle, Daramola

Det var en svært konkurransedyktig kamp, ​​i det store og hele spilt i godt humør. Minnows Corpus matchet mer enn sine motstandere i divisjon 1 i løpet av hele 120 minutter, og hele forsvaret viste til tider en imponerende oppvisning under betydelig press. Den plyndrende Rob Crawford var enestående sammen med resten av midtbanen, som inneholdt en no nonsense Marc Ellwood og den dyktige Jack Congdon som gjorde sitt beste for å hjelpe Corpus Christi med å holde fast ved Cuppers-drømmen. Til slutt kunne Corpus regne seg uheldig over å ikke vinne med en ærlig talt forbløffende offside-samtale som utelukket et mål de siste 10 minuttene mens de fortsatt var foran 2-1. Listen over andre tapte sjanser antyder imidlertid at det ikke bare var flaks som var avgjørende; æren må gå til Tit Hall som holdt trykket oppe og holdt seg rolig, og til slutt trakk det nivået. En kamp som avgjøres på straffer er alltid tøff for taperne, og ingen ønsket å se et lag gå ut på den måten, bortsett fra Tit Hall som fortsetter å spille mot Churchill hjemme i kvartfinalen.